Hoe je team versterken?

 

Verbonden teams, halen het beste in elkaar naar boven…

“Elk succesvol team heeft slechts één hartslag”:
 • Als zorgorganisatie wens je dat je zorgteams goed samenwerken, waardoor je zorgvragers de beste verzorging krijgen.
 • Als KMO wens je dat je salesteam goed samenwerkt, opdat ze de beste adviezen aan je klanten kunnen geven.
 • Als schooldirecteur wens je dat je leerkrachten goed samenwerken, opdat onze kinderen de best mogelijke vorm van onderwijs krijgen.

 

Bovenstaande teams worden gekenmerkt door collega’s die goed op elkaar afgestemd zijn en verbinding kunnen maken met zichzelf en de anderen.

Om in verbinding te kunnen treden met onszelf of de ander, is het noodzakelijk om eerst op onszelf of de ander af te stemmen.

Afstemmen wil zeggen dat we ons eigen gedrag bewust aanpassen met het doel om beter tegemoet te komen aan de behoeften van onszelf of de ander en zo een goede verbinding met onszelf of die ander te maken.

Verbinding maken wil zeggen dat we bewust en op empathische en dynamische wijze omgaan met een ander en daarmee mogelijkheden scheppen voor meer wederzijds begrip en een betere aansluiting op intellectueel, emotioneel en/of spiritueel niveau.

 

Teamcoaching

 

Teamcoachings zijn ideale momenten om collega’s op een zachte manier inzicht te geven in hoe ze “anders” zijn op vlak van spreekstijl, lichaamstaal, ideale werkomgeving, … en vooral waarom ze doen wat ze doen. Dit inzicht leert hen niet alleen effectiever met elkaar te communiceren, het zorgt er ook voor dat ze elkaars unieke bijdragen gaan waarderen en benutten.

Er bestaan talrijke persoonlijkheidsprofielen die als tool kunnen ingezet worden om de energie in je team te laten stromen.

 1. Observator: Doe het juist!
 2. Hervormer: Zorg dat het gebeurt!
 3. Beslisser: Doe het nu!
 4. Motivator: Starten!
 5. Inspirator: Samen!
 6. Bemiddelaar: Overeenstemming!
 7. Supporter: Harmonie en respect!
 8. Coördinator: Doe het netjes!

 

Bronnen: © The Insights Group Ltd, 2017. All rights reserved.Met onze UQ talentscan, Insights Discovery of andere accreditaties kunnen we ook je team op gelijkaardige wijze in kaart brengen, alsook individuele assessments afnemen van je mensen.

Misschien is een teamcoaching toch nog een te grote stap? Misschien wil je alvast op individueel niveau aan de slag gaan met jezelf en op die manier de nodige inzichten krijgen? Wil je weten hoe je een betere verbinding maakt met jezelf en/of anderen?

Onze loopbaancoaches helpen graag en nodigen je uit om je gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.

Travvant by Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” link_url=”url:https%3A%2F%2Ftravvant.be%2Fcontact%2F|title:contact||” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: