Leren ondernemen.

Ondernemen is geen kwestie van genen of geluk. Het is een vak, en dat kan je leren. Droom jij van ondernemerschap? Heb je je eerste stappen al gezet maar weet je niet hoe verder? Wellicht heb je heel wat vragen…

 

Ondernemerschap kan je leren, jij ook!

Omdat
ik nog teveel mensen zie die bang zijn om de stap naar ondernemerschap
te zetten. Of schaarste aan tijd of geld ervaren en waarbij vrijheid ver
te zoeken is. Terwijl het echt anders kan. Door dingen anders te
bekijken, anders te doen… Waarom dat het bij sommigen wel lukt? Dat is
geen kwestie van genen of geluk, maar van kennis en geïnspireerde actie…
Ik spreek uit eigen ervaring… Ik startte van nul 12 jaar geleden.
Intussen vonden duizenden mensen de weg naar Travvant en hebben
we een team van 20 coaches verspreid over heel Vlaanderen.

Eens je de principes van ondernemen kent, kan je deze op alles toepassen. Zo kreeg ik 2 jaar geleden in april de sleutel van mijn appartement op Ibiza , wat ik graag verhuur als ik er niet ben. Ik moest het toen nog helemaal inrichten, en op een eiland ben je daar even mee zoet. Toch is het me gelukt om het te verhuren, gewoon door kennis van branding en ondernemerschap toe te passen. Ik verscheen binnen de 6 maanden zelfs in 2 magazines over Ibiza, allemaal gratis! Die kennis geven we graag door!

 

Deze vragen over ondernemerschap beantwoordde ik in de Facebooklive:

 

  • Tamara: “Is mijn idee haalbaar om er in hoofdberoep van te leven? Hoe weet ik of er vraag naar is? Hoe profileer ik me? Bij welke organisaties klop ik best aan voor ondernemerskennis?”
  • Lieve: “Ik heb geen financiële backup en heb een grote missie. Hoe zet ik die in de wereld?”
  • Johan: “Ik ben 58 en de passie is weg uit mijn hoofdberoep. Ik haal energie uit mijn bijberoep. Ik zou hier meer mee willen doen, maar iedereen raadt me dit af…”
  • Christa: “Ik wil een praktijk op starten als masseuse. Hoe begin ik daaraan?”
  • Michael: “Hoe de voordelen van bijberoep behouden als je steeds meer opdrachten krijgt?”
  • Miranda: “Ik ben zelfstandig coach in bijberoep. Hoe geraak ik aan klanten?”
  • Inge: “Hoe zet je je passies en interesses om in een bedrijf? Ik weet nog niet wat ik precies wil…”
  • Gert: “Wanneer weet je dat het tijd is om je hoofdberoep te verlaten en maak je van je bijberoep je hoofdberoep?”

 

Ondernemerschap is hét vehicle om je gewenste lifestyle te creëren!

Ik
ontdekte dat ondernemerschap hét vehicle kan zijn om jezelf de gewenste
lifestyle te gunnen… Zelf woonde ik vb 3 jaar in Andalusië, waar ik 3
weken per maand was. Sinds twee jaar ben ik heel vaak te vinden op
Ibiza. Met een goede internetverbinding én een goed team kan ik mijn
business overal runnen… En dat bezorgt me een gevoel van vrijheid. Dat
gun ik iedereen!

 

Hoe wij jou kunnen helpen?

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” link_url=”url:https%3A%2F%2Ftravvant.be%2Fcontact%2F|title:contact||” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: