Ontslagen. Wat nu? Kan outplacement je helpen?

Ontslag komt soms verhuld als een donderslag bij heldere hemel, maar soms ook aangekondigd. Hoe dan ook, het zet jouw wereld even stil. Stilstaan geeft je ruimte tot reflectie:

  • Misschien is dit een kantelpunt in je carrière, een nieuw pad?
  • Of wil je zo snel mogelijk terug aan de slag?

 

Ontslag is de start van een rouwproces, soms intens, soms vluchtiger. Maar voor velen is het een emotionele rollercoaster. Je voelt je alleen, soms onbegrepen door je omgeving. Opvang in dit proces is de eerste kennismaking met outplacement, je leert de bladzijde van je ontslag om te draaien.

Hoe helpt outplacement jou?

Outplacement is echter meer dan gewoon hulp in het vinden van een nieuwe job. Onze outplacement-coaches nemen je mee op weg naar een nieuwe toekomst en helpen je:

  • je carrière zelf te leren sturen aan de hand van een zelfanalyse (waar ben ik nu goed in, wat wil ik echt, in welke werkomgeving fungeer ik het best?),
  • je bewust te worden van een nieuw loopbaandenken (immers, geen enkele job is nog voor eeuwig),
  • jezelf te versterken met de juiste opleidingen en trainingen (je opties),
  • jezelf futureproof te maken (hoe spring ik er uit, hoe belangrijk is netwerken, hoe hou ik mezelf veerkrachtig?).

 

Kijk dus zeker na of je geen recht op outplacement hebt.

Ons engagement naar jou: We leren je vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat is nodig, want onze toekomst verandert in snel tempo – iets waarvan je je nog sterker bewust bent nu de deur van je ex-werkgever zich achter je sluit. Maar geen paniek! Als coach zijn we bedreven in het duiden wat verandering met je doet en geven je ook de tijd en het begrip om dit een plaats te geven.

Jouw toekomst is belangrijk

Daarom gaan we niet over één dag ijs. Onze specialisten helpen je met je carrièrekompas aan de hand van gesprekken, workshops, webinars en/of testen, zowel off- als online.

  • Wat zijn de hedendaagse verwachtingen rond een impactvol cv, een sterk LinkedIn-profiel, hoe maak je een video-cv?
  • Heb je ambities als ondernemer?
  • Wat zijn typische sollicitatievragen?
  • Wat zeg ik over een mogelijke eerdere burn-out wat nu een gat lijkt in mijn cv?

 

Doordat we als coach dagdagelijks in contact komen met zowel outplacementkandidaten, loopbaankandidaten als bedrijven, weten we wat leeft op de arbeidsmarkt en wat de noden zijn van morgen. Dankzij onze outplacementbegeleiding voel je je gewapend voor de toekomst. Dat is jouw ticket naar succes en een nieuwe job. Bij Travvant ben je in goede handen!

Wil je graag meer informatie over onze outplacementtrajecten? Neem dan contact op via deze link

Daarnaast is Travvant een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” link_url=”url:https%3A%2F%2Ftravvant.be%2Fcontact%2F|title:contact||” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan”][tm_section_title design_style=”style1″ text_alignment=”text-center” title_part2_theme_colored=”1″ sub_title_position=”below-title” line_bottom_style=”” title_tag=”h2″ title_font_weight=”” subtitle_tag=”h5″ subtitle_font_weight=”” title_shadow_text_font_weight=”” title_text=”Blogberichten van” title_text_part2=”Chris Van Den Bergh” css=”.vc_custom_1596533842864{margin-bottom: 40px !important;}”][/tm_section_title]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: