Boeklancering

People First – een must-read boek voor elk HR-professional

Travvant lanceerde op donderdag 17 november het boek ‘People First’. Het boek werd geschreven door Roeland Van Dessel en biedt 8 sleutels voor een futureproof arbeidsmarkt waarin welzijn centraal staat.


De wereld verandert in sneltempo, en dat heeft zo zijn gevolgen voor de arbeidsmarkt. Zeggen dat ze ‘onder druk’ staat, is een understatement. Vooral de voorbije 10 jaar ging het bijzonder hard, met corona als ultieme katalysator voor een aantal nieuwe bewegingen.

Maar wat is er nu eigenlijk allemaal aan het veranderen? Wat speelt er in de hoofden van de werkende Vlaming? Wat maakt dat zij ’s ochtends vrolijk en gemotiveerd uit hun bed springen om aan de slag te gaan? Of net niet?

En vooral: hoe kunnen we hierop inspelen? Zodat we niet alleen vanuit het HR-beleid, maar samen met alle stakeholders (overheid, sociale partners en de medewerkers zelf) kunnen werken aan een aanpak die futureproof is en constructief bijdraagt aan een verhoging van de tewerkstellingsgraad én de werkbaarheidsgraad?

Het boek People First van People first bevat 8 sleutels voor een futureproof arbeidsmarkt en geeft hiermee een verfrissende kijk op de loopbaan van vandaag en morgen.

Praktisch

 


Recensies

“Eerst de mens. Dan de cijfers. Eerder een manifest dan een boek. Eerder een GPS dan een opsomming. En vooral doen. De arbeidsmarkt heeft nood aan een nieuwe wind, een menselijke blik en een duurzame aanpak. In plaats van aan de zijlijn te staan, neemt Roeland Van Dessel de handschoen op. In People first reikt hij 8 sleutels aan voor een futureproof arbeidsmarkt waarin welzijn centraal staat én een concreet 10-punten plan om die sleutels in actie om te zetten. Dit boek leest vlot en is een aanrader voor iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de arbeidsmarkt en in het bijzonder voor HR-professionals die de status quo willen uitdagen. After all, it’s a great time to be in HR!”

Lesley Arens, oprichtster van #ZigZagHR

***

“Spot on! People first is een meesterwerk waarmee Roeland zijn visie op een duurzamere loopbaanontwikkeling weergeeft. Inzichten die zowel beleidsmakers als het bedrijfsleven reuzenstappen moet laten zetten. Het boek biedt als één van de zeldzame strategische maar tegelijk praktische werken een concrete richting rond de evolutie van onze arbeidsmarkt. En nieuwe inzichten zijn broodnodig. Als bedrijfsleven, maar ook beleidsmakers, moeten we stoppen met in hokjes te denken en volop inzetten op permanente begeleiding en ontwikkeling van onze talenten.”

Dieter De Waegeneer, Chief Human Resources Officer Bpost

***

“We leven in een wereld waaruit steeds meer ontwrichtende schokken op ons en op onze arbeidsmarkt afkomen. De kapitein die zijn schip door deze stormen naar een bestemming wil navigeren kijkt best meer naar de sterren dan in de golven. In diezelfde zin reikt dit boek handvaten en principes aan van geëngageerde professionals om ons op te richten. Dat de mens op onze arbeidsmarkt weerbaarder en veerkrachtiger wordt door verbondenheid en zingeving – a purpose – komt aan bod, maar ook wat we moeten doen om dit mogelijk te maken voor iedereen.”

Dr. Bruno Tindemans, Directeur-generaal Departement Werk & Sociale Economie, Chief Foresight Officer

***

De ongeziene turbulentie van COVID-19 lockdowns en een andere manier van werken is een ‘tipping point’ bij werknemers. De vraag is of de werkgevers voldoende volgen en breken met de oude gewoontes. Dit boek is gebaseerd op inzichten die pleiten voor een holistische aanpak om ieders potentieel en levenslang werkgeluk te maximaliseren. Wie interesse heeft in een vruchtbaarder HR-beleid dat uw bedrijf verzekert van werknemers en daardoor ook klanten die u op handen dragen, heeft baat bij dit pleidooi van Travvant.

Steve Van den Audenaerde, Director Audio Business & On Demand Audio DPG Media