7 dagen JOY-challenge: Met welk been stap jij het liefst uit bed? Door Travvant-Coach Katleen Lambregs.

Geen idee voor welke kant ik die ochtend koos, maar wat ik me wel heel stellig herinner is dat, toen ik die jurk van Ingrid zag, mijn dag goed begon…

Waauw, wat een bonte happy verschijning! Ik werd er op slag helemaal vrolijk van!

Where joy hides and how to find it

Wie is Ingrid? Ingrid Fetell Lee straalde gedurende minder dan een kwartier mijn werkkamer binnen via haar Ted Talk ‘Where joy hides and how to find it’ en ze had het de nietsvermoedende meerwaardezoeker – ik dus – bijzonder gemakkelijk gemaakt om haar te vinden én om geïntrigeerd naar haar verhaal te luisteren. Meer nog, haar betoog zette me terstond aan tot (deze) actie.

Ik schets eerst even het beeld: de jurk* in kwestie betrof een, naar mijn mening althans, bijzonder geslaagd staaltje van color blocking in fushiaoranje, iemand had leuke bekken in haar kapsel gelegd, en haar glimlachende ogen spraken boekdelen…

‘Beoordeel een boek niet naar zijn kaft’, hoor ik je nu denken. Dat klopt, en daarom heb ik, zodra ik bij mijn kaartlezer geraakte, haar boek besteld… en gelezen!

Wat is ‘Joy’? 

In Joyful: The Surprising Power of Ordinary Things to Create Extraordinary Happiness  zet Ingrid Fetell Lee in op de ontastbare ervaring van JOY. Wat is JOY? Waar komt het vandaan? En wat doet het? Is het belangrijk? Wat maakt iets zo ‘joyful’? En waar kunnen we het vinden…

Spoileralert: JOY is overal, JOY kan je zelf maken, en JOY kan je ontwikkelen.

Allemaal leuk en aardig, maar is dat zo?

De enige manier om erachter te komen of het zo is, is het uit te voeren en het resultaat te zien. Ik ga die JOY-gedachte dus zelf onderzoeken.

7 dagen JOY-challenge: Wat gaan we doen?

Op 20 oktober start ik met een 7-daagse-JOY-journey. Vanaf die dag zet ik mijn zintuigen extra open en ga ik 7 dagen actief focussen op JOY.

Effe verduidelijken: ik – en volgens de definitie die psychologen op dit moment hanteren – begrijp onder JOY: een intense, tijdelijke ervaring van positieve emotie, één die ons doet glimlachen en lachen en het gevoel geeft dat we op en neer willen springen. 

Ik denk nu al aan de geur van pas gemaaid gras, het buurmeisje dat goeiemorgen naar me zwaaide, die rare knalgele vaas hier naast me, confetti en vuurwerk, kleine papieren parasolletjes en het geluid van de regen op ons zinken dak, circus, een zonnestraal op je schouder en een rode paddenstoel met witte stippen, de “plop” van de champagnefles, de geur van versgebakken wafels, dat vinkje op mijn takenlijst, …

Kleine dingetjes dus, kleine momenten, niks vergezocht, gratis en voor niks.

7 dagen JOY challenge, doe je mee?

Niets leuker dan delen, dus ik houd mijn camera bij de hand en post dagelijks op Instagram en Facebook  wat mij JOY gebracht heeft.

Na die 7 dagen trakteer ik mezelf op een korte bezinning en bekijk wat die 7-dagen-JOY-journey met me gedaan heeft, ook te volgen op onze bedrijfspagina op Instagram en Facebook!

Leuk idee? Ik neem je graag mee op pad!

Wat doet jouw hart een sprongetje maken? Waar kikker jij meteen van op? Wat tovert een glimlach op jouw gezicht? Wanneer heb jij plots een klein feestje in je hart? Waar wil jij nu meteen een beetje van op en neer gaan springen? Hoe voelt JOY aan voor jou…

Doe met me mee, en deel jouw moment van JOY via jouw account met de speciale hashtag #passionforworkjoy.

Laten we dit samen ervaren! Dan zien we wel vanzelf met welk been het goed is uit bed te stappen! Mocht je ons nog niet volgen op Facebook  of Instagram, voeg ons dan snel toe om mee te doen aan de 7 dagen JOY challenge!

PS:

*Voor wie het zou interesseren, de zero+maria cornejo loop dress is momenteel zo goed als helemaal uitverkocht. Ik heb dat alvast even voor je uitgezocht ?

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: