Loopbaanbegeleiding: egoïstisch geld uitgeven of een investering in het geluk van jezelf en je omgeving?

Wie leuk werk heeft, is vaak ook een leuker mens

Je bent geen eilandje en hoe jij je voelt op je werk, heeft ook effect op je andere levensgebieden:  je mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling, je financiën, je gezondheid, je relatie en/of gezin en je sociale contacten…

Ik deel je graag het verhaal van klant Miriam. Miriam voelt zich al een tijdje niet gelukkig in haar job. Ze heeft altijd veel tijd geïnvesteerd in haar carrière, kon de nodige opleidingen volgen en heeft een aantal keer promotie gemaakt binnen het bedrijf. Op dit moment loopt het niet lekker. Ze heeft steeds vaker het gevoel dat ze op een andere golflengte zit dan haar collega’s, vindt geen gehoor bij haar leidinggevende en begint zich steeds meer te fixeren op de negatieve punten van haar job. Het gevoel van “Is dit het nu?” bekruipt haar steeds meer en als ze met vriendinnen op stap is, luistert ze met een jaloers gevoel naar het enthousiasme waarmee zij vertellen over hun job.

Dat enthousiasme wil Miriam ook terug. Doordat ze zich slecht in haar vel voelt op het werk, heeft ze ook de energie niet meer om ’s avonds nog die sportschoenen aan te trekken, ze blijft meer en meer thuis en de kilootjes vliegen erbij. Voor Miriam het beseft, krijgt ze ook van haar man te horen: “Hé, waar is mijn vrolijke Miriam van vroeger? Vroeger deden we van alles samen en nu lijkt alles je te veel en ben je kortaf
tegen de kinderen.”

Laat je zo’n situatie escaleren? Of pak je het probleem aan bij de oorzaak? Op dat moment is er professionele hulp die je kan ondersteunen. Van job veranderen is in sommige gevallen makkelijk, maar weet je dan ook zeker dat het probleem is opgelost?

Dan is een loopbegeleiding aangewezen!

Samen ontdek je wat voor jou belangrijk is en welke talenten je graag inzet, waar je energie van krijgt, welke beroepen er passen bij je persoonlijkheid… Door dit te ontdekken, kan je nagaan waar het schoentje wringt in je huidige job. Zo kan je ook beslissen of het nog de moeite loont om dat volgende gesprek aan te gaan met je leidinggevende of niet. Ga je toch op zoek naar een andere job dan kan je de verschillende pistes die je overweegt, evalueren aan de hand van jouw waarden en talenten en zo een weloverwogen keuze maken.

Ook Miriam volgde loopbaanbegeleiding en ging van een kantoorfunctie naar een leidinggevende job in een bio-natuurwinkel. Vandaag komt ze met een glimlach thuis, trekt weer haar sportschoenen aan en gaat er weer op uit met man en kinderen. En om niet meer in dezelfde situatie terecht te komen, maakt Miriam elk jaar opnieuw haar carrièrepaspoort op en bekijkt ze haar energiegevers en energievreters. Zo kan ze zelf nagaan of haar job nog in lijn licht met haar waarden en talenten en heeft ze een praktische tool om haar energie duurzaam hoog te houden!

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan” link_url=”url:https%3A%2F%2Fwww.travvant.be%2Fcontact%2F|title:Contact||”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: