Personal Branding? Werkt het voor jou?

We vroegen aan tevreden klanten die aan de slag gingen met hun Personal Branding wat volgens hen de reden is dat Personal Branding niet voor iedereen resultaat oplevert.

Ziehier hun reacties:
-niet genoeg ‘willen’
-te veel angst om jezelf te laten zien
-te weinig doorzettingsvermogen
-te weinig actie
-te veel omringd met negatieve mensen
-jezelf anders voordoen dan je bent, vanuit het beeld wat je denkt dat de buitenwereld van je verwacht
-niet consistent zijn in wat je de wereld instuurt
-te weinig geduld…

Interessant… Ik keek een laag dieper. Waarom spelen bovenstaande zaken bij sommigen? En ik ontdekte iets heel erg verhelderend… de werking van het ego!

‘Het ego zal met de kracht van negatieve influisteringen wanhopig proberen je weer in je oude ik te dwingen’ (Darel Rutherford)

Jij hebt ooit bewust of onbewust gekozen om te zijn wie je bent. Jij bent bewust of onbewust voortdurend bezig met het rechtvaardigen van die keuze.

Als je professioneel iets nieuws wil gaan doen, gaat dat effect hebben op wie jij bent. En je ego komt in het spel en je hoort
mogelijk negatieve stemmen:

-vraag ik niet te veel?
-is dit wel realistisch?
-anderen slagen niet, waarom zou het mij lukken?
-eerder is het me niet gelukt, waarom zou het nu wel gaan?
-wat als ik misluk?
-…

Wanneer jij eraan denkt iets in je leven te veranderen, zal je ego als eerste verdediging proberen om je dat uit het hoofd te praten. Vechten tegen het ego win je nooit, je angsten opzij zetten werkt ook niet. Wat werkt dan wel?

Maak een bewuste Zijnskeuze
Alles begint met de vraag: wie ben ik en wie wil ik zijn? Om van daaruit actie te ondernemen en zo bepaalde zaken te bereiken. Wie jij bent en wie jij wil zijn wordt beïnvloed door hoe groot jij wil én durft te denken, door wat jij jezelf gunt. Als jij inziet dat jouw werkelijkheid een gezichtspunt is wat je kan veranderen, heb je de sleutel in handen. Je kan jezelf dan bevrijden van een werkelijkheid die niet (meer) voor je werkt en een nieuwe werkelijkheid voor jezelf kiezen. Je dient dus uit je mentale kooi te komen… Dit vraagt moed en besluitvaardigheid.
Dus: to BE-to DO-to HAVE ipv wat velen denken: to DO-to HAVE-to BE.
Het startpunt is dus een keuze over wie jij bent en wie jij wil zijn. In je hart zitten alle antwoorden. We kiezen wie we willen zijn  en dan neemt ons ego, als het onze nieuwe werkelijkheid eenmaal aanvaard heeft, het over om ons het leven vanuit dat nieuwe perspectief te laten ervaren. De functie van ons ego is dus om onze gekozen werkelijkheid in stand te houden door alle ideeën die er niet mee overeenstemmen, weg te filteren. De voornaamste taak van het ego is overleven. Je ego is je dienaar, niet je meester. Om meester te zijn over je lot dien je jezelf weer aan het roer te zetten.

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan” link_url=”url:https%3A%2F%2Fwww.travvant.be%2Fcontact%2F|title:Contact||”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: