Reflecteren op topniveau

[tm_blockquote design_style=”blockquote-style1″ text_font_weight=”” footer_cite_font_weight=”” text=”“We do not learn from experience. We learn from reflecting on experience.”
John Dewey – American philosopher”]

Voor mensen op topniveau

Sta je aan het hoofd van een bedrijf? Heb je leidinggevende functie? Ben je zelfstandig of ben je consultant? Wil jij je leiderschapscapaciteiten optimaliseren?

In onzekere situaties reflecteren brengt je dichter bij jezelf en zorgt voor meer succes op lange termijn. Reflecteren op regelmatige tijdstippen opent de weg naar meer voldoening en nieuwe mogelijkheden voor jezelf, je team en je organisatie.

Reflecteren

Ben je een leidinggevende on a mission? Ligt er een stapel professionele boeken op je te wachten maar je geen puf of tijd om je onder te dompelen in deze omvangrijke literatuur? Zou je graag tijd vrijmaken voor webinars, podcasts of seminaries? Maar er staat wel alweer een virtuele meeting geboekt? Heb je te kampen met een tekort aan personeel en onduidelijke communicatie? Los jij het ene probleem na het andere op?

Hoe voel jij je als leidinggevende in in deze hybride tijden? Als mens met een hart voor mensen probeer je de zaken zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Daar steek je ontzettende veel van je persoonlijke energie in. In mensen die het moeilijk hebben.  Heeft iemand al eens gevraagd hoe het écht met je gaat? Hoe jij het redt in deze bizarre tijden? Wat jij nodig hebt?

TOP-niveau

Via Persoonlijke zelfreflectie behaal je meer succes met je Team en Organisatie. Jouw antwoorden op de reflectievragen brengen je met meer overtuiging, rustiger en sneller bij de realisatie van je professionele en privédoelen. Door te reflecteren op topniveau ervaar je dat het belangrijk is om uit de sneltrein te stappen en bewust te ontrafelen waar je frustraties vandaan komen en hoe je daar in toekomst beter kan mee omgaan. Ongenoegen, vermoeidheid en onzekerheden die je leiderschap, te team en je organisatie met zich meebrengen zijn emoties. Die ga je bewust benoemen, accepteren en herkaderen, voordat je tot actie overgaat.

Je pauzeknop

In een leidinggevende rol moet je er ‘staan’, vertrouwen winnen, richting geven en positie innemen.

Druk regelmatig op de pauzeknop en neem tijd voor jezelf. Reflecteren helpt je om te kijken naar de werkelijkheid, je acties gestructureerd in vraag te stellen en op hun effectiviteit te beoordelen. Je denkt na over de omstandigheden, je emoties en je motivatie.

Vertraag om te versnellen

Reflecteer je op regelmatige tijdstippen, net als bij sporten, eten en drinken, dan herken je sneller de negatieve signalen op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak bij jezelf, in je team en in je bedrijf.

Lees ook mijn boek “In 10 stappen reflecteren op topniveau. Versterk je leiderschap in onzekere situaties”. Je leert er op je pauzeknop te drukken en beantwoord reflectievragen over jezelf, je team en je organisatie. Wil je graag bij de boeklancering aanwezig zijn? Ik hou je graag op de hoogte.

Reflecteren is geen one-size-fits-all. Samen vertragen om te versnellen, is wat je met reflectie bereikt.

 

Travvant by Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” link_url=”url:https%3A%2F%2Ftravvant.be%2Fcontact%2F|title:contact||” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: