Wat is outplacementbegeleiding?

Outplacementbegeleiding is de ondersteuning door een erkend outplacementbureau, die in opdracht van een werkgever diensten verleent aan een ontslagen medewerker. Dit kan zowel begeleiding en ondersteuning individueel als in groep inhouden. Hierbij is er 1 missie en dat is het zo goed mogelijk opvangen van een ontslagen medewerken om deze vlot en doeltreffend terug te lanceren naar een nieuwe loopbaan.

Meer en meer …

 • Mensen komen bij ons aankloppen in de periode van ontslag.
 • Werknemers nemen het heft in eigen handen en vragen aan de werkgever of ze met hun outplacementbudget zelf een gespecialiseerd outplacementkantoor mogen kiezen.
 • Bedrijven stemmen daarin toe …

Een ontslag komt vaak erg hard binnen. Het slaat je uit balans en geeft een flinke knauw aan je zelfvertrouwen. Alles begint met het verwerkingsproces. Hoe ga je om met je ontslag? Hoe verwerk je die gebeurtenis? Hoe sta je weer sterker op na de val?

Outplacement is de perfecte ondersteuning naar een nieuwe job.

Wat komt er aan bod in onze outplacementbegeleiding?

Elk outplacement-traject wordt aangepast aan jouw noden en kan een breed spectrum aan onderwerpen omvatten.

Wij lijsten enkele onderwerpen voor je op:

 • Psychologische ondersteuning
  Hoe voel ik me? Hoe verhoog ik mijn veerkracht, wendbaarheid en weerbaarheid? Hoe ga ik om met drastische veranderingen?
 • Praktische ondersteuning
  Wat zijn mijn rechten en plichten? Hoe solliciteer ik optimaal? Hoe start ik een eigen zaak op?
 • Een grondige zelfanalyse
  Wat zijn mijn sterktes? Wat zijn mijn werkpunten? Aan welke waarden hecht ik het grootste belang? Wij hanteren hiervoor onze formule e=mc².
 • Een plan van aanpak
  Hoe stel ik een succesvol cv op? Hoe gebruik ik LinkedIn om mijn jobkansen te optimaliseren? Hoe onderhandel ik over mijn loon?
 • Administratieve ondersteuning
  Hoe vraag ik een werkloosheidsvergoeding aan? Hoe zit de sociaal-juridische regelgeving in elkaar? Welke formulieren stuur ik naar de verzekering of het ziekenfonds?

Kortom, we geven je de boost die je nodig hebt om met volle moed te gaan solliciteren of misschien zelfs een eigen zaak op te richten.

Daarbij zetten we ook ons netwerk in om je droomjob of droomopdracht te vinden. Er is daarenboven een online mastermindgroep met bijna 2 000 leden: je kan daar je vragen stellen, successen delen, gebruik maken van elkaars netwerk … We trachten er al je vragen te beantwoorden, en met ons denken nog vele anderen met je mee. Dit zorgt voor continue ondersteuning.

Onze coaches hebben ruime ervaring met de arbeidsmarkt, het werken als freelancer, change, burn-out … Onze coaches zijn een eerlijke, onafhankelijke spiegel, die je graag terug in je kracht zetten!

Kijk zeker ook naar deze opname van onze FB live over outplacementbegeleiding

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: