Wat is personal branding?

Personal Branding is je talenten ontdekken, ze versterken en zichtbaar maken.

Personal Branding is een methode die je helpt om je professionele doelen te verwezenlijken. Professionele doelen die verwijzen naar datgene wat je diepste wens is en waarvoor jij het gevoel hebt dat je op deze aardbol rondloopt, jouw missie! Of dat nu in de vorm van werknemer, freelancer of ondernemer is…

Personal Branding is een geheel van inzichten, tips en ideeën over hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen weten wie je bent, waar je voor staat en waarvoor ze een beroep op je kunnen doen. Het gaat over je talenten ontdekken, ze versterken en zichtbaar maken.

Met Personal Branding leer je anders naar jezelf te kijken. Jij wordt meester van je eigen leven en loopbaan. Je gaat jezelf helder, consistent en onderscheidend positioneren. Noem het ‘persoonlijk leiderschap’.

Onderstaand schema maakt het proces van Personal Branding concreet.
personal-branding

De bovenste laag is de interne laag. Je staat stil bij je identiteit (bovenste bol). Je vraagt je af wie je bent, wat voor jou belangrijk is in je werk, wat je goed kan én graag doet, wat je zou willen ontwikkelen, wat je missie is en waarvoor je gebeld wil worden.
Als dit helder is, breng je dit naar buiten, dan kom je in de externe laag (bol gedrag/communicatie en imago). Je gaat je missie communiceren, online en offline en laten zien in je gedrag (tweede bol). De buitenwereld pikt dit op, en dicht jou aan de hand van wat ze zien en horen, een bepaald imago (derde bol) toe. Dit heeft dan weer een effect op hoe je je voelt (eerste bol). En dan is de cirkel rond…

Personal Branding is een zichzelf versterkend proces. Wanneer jij je Personal Brand uitdraagt, ontstaat er een keten van positieve veranderingen in je lichaam en geest. Met een positieve levenshouding beïnvloed je anderen, die jou op hun beurt kunnen inspireren en motiveren om nog méér jezelf te worden. Waardoor je zelfvertrouwen toeneemt, en je meer gevraagd zal worden voor de dingen die jij wil…

Onze houding, ons gedrag en wat we zeggen heeft een effect op anderen. Iemand mag je of helemaal niet, iemand wordt blij van je of misschien zelfs boos. We kunnen iets betekenen voor anderen, door wie we zijn en wat we doen.

We plakken graag etiketten op andermans hoofd. Wist je dat we maar vier seconden nodig hebben om iemand in een hokje te duwen? Meestal doen we dit onbewust.

Als je weet dat je houding, gedrag of wat je zegt een invloed heeft op anderen kan je maar beter zelf bepalen in welk hokje je terechtkomt. Personal Branding maakt je bewust van wie je bent en hoe anderen naar jou kijken en leert je hoe je dat beeld kan wijzigen zodat het weerspiegelt wie jij ten diepste bent.

Ik nodig je uit om te leven met open zintuigen, alert te blijven en waar het kan de nodige veranderingen door te voeren in je denken en handelen als professional. Niet als vrijblijvende optie, maar als noodzaak om te kunnen (over)leven in de wereld van morgen. Ik nodig je uit om je te verbinden met anderen, om meerdere kanten van je persoonlijkheid te ontdekken en verder te ontwikkelen, om open te staan voor nieuwe ideeën, oude ideeën achter je te laten en de beste versie van jezelf te worden!

Personal Branding is eind vorige eeuw in de VS ontstaan. Managmentgoeroe Tom Peters was de eerste die de term in de mond nam. Tijdens het voorbije decennium heeft Personal Branding zich verder ontwikkeld en mensen over de hele aardbol geholpen bij de verwezenlijking van hun doelen.

En jij?
Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan” link_url=”url:https%3A%2F%2Fwww.travvant.be%2Fcontact%2F|title:Contact||”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: