Hoogsensitief? Loopbaanbegeleiding op maat

Ben je (misschien) hoogsensitief? Dan heb je een eigen gebruiksaanwijzing, ook op je werk. Ontdek wat (niet) voor jou werkt en maak kennis met onze loopbaanbegeleiding.

Hoogsensitief: vaak onbewust

Hoogsensitieve personen (HSP’s) hebben een gevoelig zenuwstelsel. Ze krijgen dus sterkere prikkels dan andere mensen. Hoogsensitiviteit is aangeboren en werd bekend door het onderzoek van de Amerikaanse psychologe Elaine Aron.

15 à 20% (!) van alle mensen is hoogsensitief, maar de meerderheid weet het niet. HSP’s voelen zich vaak anders maar weten niet hoe verschillend ze zijn. Ze gaan ervan uit dat anderen op dezelfde manier denken/voelen of proberen zich aan te passen. En daar loopt het vaak fout.

Ben jij hoogsensitief?

Het is heel belangrijk om te weten of je hoogsensitief bent. Zo kan je je levensstijl aanpassen en je hoogsensitiviteit inzetten als kracht. Herken je dit?

Ben jij iemand die:

 • Op zoek is naar zingeving?
 • Je anders voelt en soms eenzaam?
 • Kwaad wordt van onrecht en onechtheid?
 • Voortdurend nieuwe dingen wil bijleren?
 • Je emoties heel intens beleeft?

Dan ben je misschien hoogsensitief. Wil je meer zekerheid? Doe de test.

Hoogsensitief? Ken je gebruiksaanwijzing!

Een hoogsensitief persoon voelt zaken snel aan en verwerkt info beter en uitgebreider. Bovendien is een HSP vaak gewetensvol, loyaal, gericht op kwaliteit en heeft hij/zij veel inzicht in mensen en processen. Stress, lange werkdagen en een drukke, competitieve werkomgeving zijn dan nefast.

Vermijd problemen met deze tips:

 • Neem meer rust en verhoog zo je productiviteit
 • Reserveer tijd alleen, bijvoorbeeld in de natuur
 • Vermijd drukke, competitieve (werk)omgevingen
 • Schuldgevoelens over wie je bent? Laat ze los!
 • Wees jezelf, probeer je niet aan te passen

In 5 stappen weten wat je wil

Ben je hoogsensitief? En wil je meer energie in je werk? Wil je zicht krijgen op je professionele gebruiksaanwijzing? We helpen je graag met  

 • Het opstellen van je professionele gebruiksaanwijzing met je waarden, talenten en beroepen
 • Het sturen van je carrière in de richting die je energie geeft en je helpt om je talenten te ontplooien
 • Het timmeren aan je eigen weg en uitwisselen van je ervaringen met andere deelnemers

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding. Je ontvangt het door je naam en e-mailadres rechts in te vullen.

Referenties
Reacties van mensen die aan de slag gingen met hun Personal Branding, lees je hier.
Meld je aan via onderstaande button en vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Travvant-coach uit je buurt!

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde per uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: