Werken vanuit het buitenland: als ‘coach on the road’ kan het!

Stel je voor: je wordt ‘s ochtends wakker aan de rand van de zee. Je doet de deur open en geniet van de ochtendzon en de frisse zeebries die door je VAN waait. Terwijl de Italiaanse koffie pruttelt, maak je je klaar om aan je dag te beginnen. Je doet je laptop open en wacht op je klant.

Te mooi om waar te zijn? Nee. Dit is de dagelijkse realiteit van “coach on the road” Charlotte De Vos: iemand die van overal kan werken omdat ze werkt waar ze is. Wanneer je een mobiel kantoor hebt en mensen naar je toe kunnen komen, waar je ook bent, dan ligt de wereld aan je voeten. Dan kun je net zo goed vanuit de Spaanse Pyreneeën werken als langs de rand van het Antwerpse water.

Nooit meer naar dat vervelende kantoor

Als coach help ik mensen om hun droomleven en droomjob te creëren door gedurfde en bewuste keuzes te maken.
De coachingaanvragen krijg ik per telefoon of mail en het intakegesprek gebeurt live of via Skype. Afhankelijk van het gekozen coachingtraject en van de noden van de klant coach ik in België (vanuit mijn VAN), online of in het buitenland.

Het besef dat we in bijzondere tijden leven waarin we ons leven locatie-onafhankelijk kunnen inrichten, geeft een enorm vrij gevoel. Want waarom zou je maar twee weken op zomervakantie gaan als je net zo goed twee maanden weg kunt blijven? Als je niet meer op bepaalde dagen en tijdstippen op een locatie hoeft te zijn, is alles mogelijk.

Een online business opzetten

Natuurlijk hoef je geen ‘coach on the road’ te worden om van die vrijheid te genieten; er zijn andere mogelijkheden. Als digital nomad met een online business kan je overal vandaan werken.

En er zijn ook steeds meer bedrijven die remote workers inhuren. Vandaag zijn dat vooral hippe start-ups, maar de verwachting is dat traditionele bedrijven spoedig volgen.

Ook als blogger, vertaler, IT’er of online marketeer kan je professioneel aan de slag als digital nomad.

Waarom ‘coach on the road’ de beste baan is

Zelf heb ik ook al een en ander uitgeprobeerd om mijn vrijheid en passie zoveel mogelijk te kunnen leven. Zo heb ik een eigen IT bedrijf uit de grond gestampt, een succesvolle webshop gestart, en sinds enkele jaren coach ik voornamelijk ondernemers en teams in binnen- en buitenland.

Om mijn passie voor coaching te laten aansluiten bij mijn persoonlijke waarden van vrijheid en onafhankelijkheid startte ik een eigen coaching concept waarbij ik niet coach vanuit een saai kantoor, maar waarbij ik vrij ben om te coachen waar ik ook ben.

Ik coach graag face-to-face, maar ook online en per Skype en dat werkt ontzettend goed. Via een wifi-hotspot of wifi-mobile router ben ik altijd online.

Wanneer word jij digital nomad?

Wil jij ook meer vrijheid maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen?

Als je hulp nodig hebt om te weten te komen wie je bent, wat je goed kan én graag doet, en/of hoe je dit in de wereld kan zetten, neem contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Travvant coach in je buurt.  Je kan bij ons terecht met loopbaancheques.

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: