7 tips om richting jouw doel te leven

7 tips om richting jouw doel te leven

Traditiegetrouw horen nieuwe kansen bij een nieuw jaar…

Persoonlijk doe ik er al lang niet meer aan mee. En dan bedoel ik, dat een nieuw jaar per definitie niet gelijk hoeft te staan aan nieuwe kansen. Elke dag is een goed moment om met nieuwe moed richting jouw doel te leven!

Eind januari, beseffen we doorgaans alweer dat er net dat tikkeltje meer voor nodig is om die goed bedoelde voornemens te manifesteren in ons leven.

Ik geloof enkel in een gedragsverandering als je ten volle bereid bent jouw oude overtuigingen om te buigen naar positieve gedachten die jou helpen i.p.v. saboteren en je zelf stap voor stap ruimte vrijmaakt voor nieuwe gewoonten die passen bij wie jij bent. Doe dit van binnen naar buiten. Volg hierin je eigen tempo en geniet van het “onderweg” zijn.

Met de volgende 7 eigenschappen van Stephen Covey lukt het je vast en zeker om de regie over je eigen leven zelf in handen te nemen:

#1 Wees proactief

Hoe bundel jij je energie op de zaken in je leven waar je zelf iets kunt aan doen?

#2 Begin met het einde voor ogen

Hoe ziet jouw bestemming eruit? Zoek een beeld dat daarbij past.

#3 Belangrijke zaken eerst

Zolang je er “geen tijd” voor hebt, staat jouw goede voornemen niet bovenaan jouw prioriteitenlijstje. Is het iets wat jij echt wil?

#4 Denk win-win

Niemand verliest graag. Wat ben je bereid op te geven en wat krijg je ervoor in de plaats? Welk voordeel uit je oude gedrag/situatie neem je mee naar je nieuwe?

#5 Eerst begrijpen… dan begrepen worden

We hebben allemaal onze eigen perceptie m.a.w. we kijken allemaal naar de wereld door onze eigen bril. Hierdoor vormen we onze eigen waardeoordelen, geven we onze eigen interpretatie aan wat we zien en vormen we onze eigen overtuigingen over hoe de wereld is en hoe zij  zou moeten zijn. Waarom is jouw voornemen voor jou zo belangrijk?

#6 Synergie

Hier vindt de magie plaats. Je creëert iets volkomen nieuws. Je bouwt gaandeweg relaties en capaciteiten op.

#7 Houd de zaag scherp

Zowel op fysiek, spiritueel, sociaal als mentaal vlak.

 

Met deze vragen in je achterhoofd ben je alvast weer een stap dichter bij jouw nieuwe gewoonten.

Misschien heb je het gevoel niet de hele tijd op de juiste koers te zitten. En wat dan nog? Zolang je maar weet hoe jouw koers eruit ziet en je die keer op keer weet op te pikken.

Heb je toch nog dat extra duwtje nodig om jouw job-gerelateerde nieuwe voornemens het hoofd te bieden? Ook in het nieuwe jaar staan wij als loopbaancoaches voor jullie klaar!

 

Bron: Stephen Covey: “De zeven eigenschappen van een succesvol gezin”.

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: