Brigitte Ballings vertelt over haar boek: “Een stap terug? Ik denk er niet aan”…

Zaterdagmorgen 8 oktober. Ik stel mijn boek “Een stap terug? Ik denk er niet aan!”
voor in de bibliotheek van Bredene. Ik word geïnterviewd door mijn
boekencoach. Ik voel me gelukkig, vol energie. Zo dankbaar dat ik mezelf
het cadeau heb geschonken om een boek te schrijven, zo blij dat ik de
regie over mijn leven heb genomen. En daar zit Travvant voor
iets tussen …

Hoe ik bij Travvant terecht kwam

Ik
herinner me hoe ik in 2013 bij hen aanklopte. Ik had net een bijzondere
loopbaanervaring meegemaakt: in december 2012 vernam ik, dat ik
– in het kader van een herstructurering – de keus kreeg om een stap
terug te zetten op de carrièreladder (“gedemoveerd” te worden) of het
bedrijf te verlaten
. Een opdoffer na een 26 jaar lange gestaag
oplopende en succesvolle carrière … tot die dag in 2012. Hoe ik ben
omgegaan met dat op het eerste zicht negatieve nieuws kan je in mijn
boek lezen.

Ik besloot – ondanks alles – om toch te blijven en die stap terug te zetten.
Ik kreeg twee boeiende projecten en uiteindelijk een job die ik al heel
lang wilde doen, Head of Learning & development. Ik deed die nieuwe
job op dat lagere niveau heel graag, ontdekte een immens nieuw
speelveld, ik leerde bij, ik ontwikkelde mijn netwerk, …

Toch wilde ik op een bepaald moment weten of dat nu het pad was – mijn eigen pad – waar ik naar op zoek was. Terwijl ik op een project rond “inzetbaarheid” werkte, kwam ik in contact met Travvant. Dat kon geen toeval zijn.

De uitkomst van het traject

Als ik vandaag – 3 jaar later – naar mijn carrièrepaspoort terugkijk wat we toen opmaakten, glimlach ik: als favoriete vaardigheden «lezen,
trainen, lesgeven, spreken, luisteren, schrijven, redigeren, nieuwe
dingen leren»; als missie “informatie doorgeven, een katalysator zijn”;
bij te ontwikkelen vaardigheden staat “coaching” en “social media”; en bij favoriete beroepen lees ik “storytelling rond remotie & employability, loopbaanconsultant”. Net alle dingen waar ik vandaag mee bezig ben!Toch deed ik niet meteen iets met het resultaat van mijn zoektocht. Ik liet het even bezinken.
Ik gaf “tijd aan de tijd” en de goesting, het enthousiasme kwam terug …
in 2015; ik besefte dat in mijn missie “informatie doorgeven en
katalysator zijn” ergens ook het verlangen schuilde om mensen te
inspireren en verder te helpen op hun groeipad. Ik nam de beslissing om
een boek te schrijven, liet me hierin begeleiden door een boekencoach en besliste dat ik een coachingopleiding zou volgen. Kortom ik nam de regie over mijn leven en mijn loopbaan.

En wat zijn de resultaten vandaag?
  • mijn boek “Een stap terug? Ik denk er niet aan!” dat in mei 2016 werd gepubliceerd,
    een fantastische ervaring … (klik op het boek om het meteen te bestellen)
  • mijn website die ik helemaal alleen ontwikkelde (met goede raad van mijn boekencoach) en die mij toelaat regelmatig in de pen (of mijn klavier) te kruipen om blogs te publiceren; momenten van puur schrijfplezier …
  • de coachingopleiding die ik volg sinds maart en die me toelaat vandaag mijn eerste coachingsessies te
    doen …
  • een nieuwe balans
Mijn belangrijkste inzicht: congruentie

Ik werk zeker niet minder dan vroeger, want ik werk (tot nog toe) nog altijd full time voor mijn werkgever, maar ik haal zoveel energie uit alle activiteiten die ik doe. En dat komt omdat een van mijn belangrijkste inzichten de noodzaak is aan
congruentie tussen wie je bent en wat je doet. Alle activiteiten die ik
vandaag doe, draaien immers rond dezelfde thematiek van inzetbaarheid
en in al mijn activiteiten staat de mens centraal!

Dat inzicht kwam er zeker dankzij de begeleiding door Travvant. Dit gaf me zelfvertrouwen, leerde me om in mezelf te geloven; maar respecteerde ook mijn eigen limieten en grenzen op dat moment. Kortom een inspirerende, warme en respectvolle begeleiding in de zoektocht naar mezelf!

En jij?

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: