De kracht van outplacement

De kracht van een kwalitatief outplacementaanbod, zoals verzorgd door Travvant, People First kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Hier zijn enkele mogelijke aspecten die de kracht van een kwalitatief outplacementaanbod kunnen kenmerken:

Individuele en gepersonaliseerde begeleiding: Kwalitatieve outplacementdiensten, zoals die van Travvant, bieden gepersonaliseerde begeleiding aan werknemers. Dit houdt in dat het programma steeds wordt aangepast aan de specifieke behoeften, vaardigheden en doelen van elke deelnemer, wat resulteert in een gepersonaliseerde tailormade ondersteuning.

Assessment en Zelfanalyse: Het aanbieden van een grondige diepgaande zelfanalyse helpt deelnemers bij het identificeren van hun sterke punten, persoonlijke waarden, randvoorwaarden, vaardigheden,  interesses, ontwikkelingsdomeinen…. Dit resulteert in een persoonlijk competentierapport en vormt de basis voor een gepersonaliseerd actie & ontwikkelingsplan

Opleiding en Ontwikkeling: Kwalitatieve outplacementprogramma’s omvatten ook trainingen, workshops, masterclasses en andere ontwikkelingsmogelijkheden om de vaardigheden van deelnemers aan te scherpen en hen beter voor te bereiden op de huidige arbeidsmarkt.

Netwerkmogelijkheden: Het aanbieden van kansen voor netwerken is essentieel. Hierbij zal Travvant zelf ook professionele netwerkevenementen, seminars of toegang tot online netwerkplatforms aanbieden. Dit vergroot de mogelijkheden voor deelnemers om nieuwe contacten te leggen en hun kansen op het vinden van een nieuwe opportuniteit te vergroten.

Up-to-Date Kennis van de Arbeidsmarkt: Een kwalitatief outplacementaanbod moet de arbeidsmarkt begrijpen en op de hoogte zijn van de meest recente trends en eisen. Travvant zal zo bijvoorbeeld inzicht bieden in welke sectoren groeien, welke vaardigheden gevraagd worden   en hoe deelnemers zich het beste kunnen positioneren.

Online tools &  technologie: Het gebruik van moderne technologie en online tools voor jobmatching, cv-optimalisatie, virtuele coaching en online learning zal  de effectiviteit van het outplacementprogramma vergroten. Door het inzetten van een high end learning platform en extra digitale tools kunnen deelnemers steeds 24/24 toegang krijgen tot extra hulpmiddelen en bijkomende individuele ondersteuning, ongeacht hun locatie.

Nazorg en Follow-up: Nazorg en follow-up zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat deelnemers succesvolle overgangen maken naar een nieuwe  tewerkstelling. Kwalitatieve outplacementbegeleiding van Travvant biedt  extra langdurige ondersteuning en gepersonaliseerde follow-up buiten de werkuren om ervoor te zorgen dat werknemers hun nieuwe rollen succesvol kunnen vervullen.

Flexibiliteit en Maatwerk: De kracht van een outplacementaanbod ligt ook in de flexibiliteit en het vermogen om aan te passen aan de veranderende behoeften van deelnemers en de arbeidsmarkt. Een kwalitatief programma, zoals dat van Travvant, kan zich aanpassen aan individuele omstandigheden en snel veranderende industrieën.

Positieve impact op bedrijfsreputatie: Werkgevers die  correct  outplacement aanbieden tonen betrokkenheid bij het welzijn van hun medewerkers. Dit draagt bij aan een verder positief bedrijfsklimaat en social responsability.

Outplacement heeft niet alleen impact op de vertrekkende medewerker, maar ook op de achterblijvende teamleden. Het tonen van zorg voor vertrekkende collega’s versterkt de teamdynamiek en kan de verdere motivatie van het hele team positief beïnvloeden.

Het tonen van zorg en betrokkenheid bij alle teamleden, zowel vertrekkend als blijvend, versterkt bijkomend ook het vertrouwen in het leiderschap van het bedrijf. Het creëert een positieve werkomgeving waarin medewerkers weten dat er steeds respectvol zal gehandeld worden en  dat er middelen beschikbaar zijn om hen te ondersteunen, wat de algehele bedrijfscultuur versterkt.

Outplacement als brug naar nieuwe mogelijkheden, individuele groei en teamharmonie.

Laten we samen streven naar een toekomst waarin elke professionele overgang niet alleen een afsluiting is, maar vooral een veelbelovende start van een duurzaam nieuwe hoofdstuk.

Wil je meer info over onze outplacementtrajecten en aanpak, contacteer Annick Huybrechts

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: