Nazorg in outplacement: De sleutel tot duurzame tewerkstelling en sterke onboarding!

Nazorg is niet alleen cruciaal als verlengstuk van een outplacementtraject, maar ook een essentieel element voor een succesvolle onboarding. Waarom? Omdat nazorg de brug vormt tussen het vinden van een nieuwe job en een duurzaam en voldoening gevend dienstverband.

Een nazorgtraject is persoonlijke coaching nàdat je in de gewenste job gestart bent. Het omvat regelmatige follow-upgesprekken met jouw coach, waarbij deze dieper ingaat op jouw professionele ervaringen, uitdagingen en successen. Je krijgt continue ondersteuning bij het navigeren door de nuances van je nieuwe rol, hulp bij het oplossen van eventuele obstakels en waardevol advies om je te laten excelleren.

Daarnaast omvat het nazorgtraject op maat gemaakte workshops en trainingssessies die zijn ontworpen om specifieke behoeften aan te pakken die na de initiële start kunnen ontstaan. Of het nu gaat om het verfijnen van bepaalde vaardigheden, het omgaan met veranderingen in de werkomgeving of het stimuleren van professionele groei, we zijn klaar om jou te ondersteunen.

Verder is ons transitieplatform zo ontworpen om je te blijven inspireren en empoweren, ook na de opstart in je nieuwe rol.
Je blijft onbeperkt toegang hebben tot alle webinars, oefeningen, infogidsen en workshops om je te ondersteunen op je professionele pad.
Bovendien staat het uitgebreide aanbod aan snackable opleidingen op het platform garant voor continue professionele groei. Of het nu gaat om het versterken van specifieke vaardigheden of het vergroten van je leiderschapskwaliteiten, ons transitieplatform is jouw betrouwbare partner.

Een solide nazorgprogramma helpt niet alleen bij het afstemmen van de professionele transitie, maar draagt ook bij aan een soepele onboarding bij de nieuwe werkgever. Uit onderzoek blijkt dat een goede nazorgperiode het inwerken bevordert en de kans op langdurige tewerkstelling vergroot.

Cijfers tonen aan dat een aanzienlijk aantal medewerkers binnen het eerste jaar na indiensttreding het bedrijf verlaat vanwege onder andere gebrekkige begeleiding bij de start. Door onze nazorgcoaching , kunnen we deze percentages verlagen en zo de kans op een succesvolle en langdurige arbeidsrelatie verhogen.

Bij Travvant, People First helpen we mensen niet enkel met het vinden van een nieuwe job; we streven ernaar dat mensen ook gedijen en groeien binnen hun nieuwe professionele omgeving. Nazorg is de schakel die ervoor zorgt dat deze overgang soepel verloopt en dat je niet alleen een nieuwe job vindt, maar ook een plek waar je écht thuishoort en je goed in je vel voelt.

Dus, naast het versterken van jouw professionele vaardigheden, is nazorg bij Team Travvant ook gericht op het vergroten van de duurzaamheid van je nieuwe tewerkstelling. Samen zorgen we ervoor dat de eerste stappen in je nieuwe baan niet alleen zelfverzekerd zijn, maar ook de basis leggen voor een bloeiende carrière op de lange termijn.

We verbinden ons ertoe om je te begeleiden, te inspireren en te laten groeien, ook wanneer je al aan je nieuwe avontuur bent begonnen.

Team Travvant kiest voor mooie duurzame loopbanen en onze nazorg is daartoe de sleutel.

Meer info? Neem contact met ons op!

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: