Leren ondernemen

Droom jij van een eigen zaak? Vrijheid op persoonlijk, financieel en zakelijk vlak?

Ondernemen is geen kwestie van genen of geluk. Het is een vak, en dat kan je leren. Heb je je eerste stappen al gezet maar weet je niet hoe verder? Wellicht heb je heel wat vragen.

Hoe begin je hieraan?

 1. Persoonlijk vlak
  Ondernemen begint bij jezelf. Dit betekent in balans zijn met wie je bent, wat je wil en wat je wil toevoegen aan de maatschappij. Misschien heb je een job en zoek je iets anders of misschien ben je al gestart in bijberoep maar heb je te weinig klanten … Wij helpen je met je ontwikkeling als persoon, want ondernemen kunnen we niet met dezelfde mindset als een werknemer. Het pad naar vrijheid begint bij jezelf. Voel je weerstand bij jezelf? Heb je hulp nodig om dit te duiden? Wij helpen je met het ontwikkelen van een ondernemende mindset, door je de nodige tools aan te reiken zodat jij je kan onderscheiden als ondernemer!
 2. Financieel vlak
  Hierin onderzoeken we hoe je overvloed voor jezelf en je omgeving kunt creëren en hoe je kan teruggeven aan de maatschappij. De meeste startende ondernemers beginnen met het gratis weggeven van hun kennis in de hoop nieuwe klanten aan te trekken. Maar is dit de juiste weg? Worstel jij ook met dit onderdeel? Wij helpen je met het opheffen van jouw belemmeringen en overtuigingen zodat jij ten volle financieel succesvol kan zijn.
 3. Zakelijk vlak
  Het zakelijk vlak is de optelsom van de 2 vorige. Zonder deze 2 hebben we geen resultaat. Wij helpen je met de analyse van je bottlenecks zodat je met de glimlach blijft ondernemen.

Waarom wij dit doen? Ondernemerschap kan je leren, jij ook!

Omdat wij nog teveel mensen zien die bang zijn om de stap naar ondernemerschap te zetten. Of schaarste aan tijd of geld ervaren en waarbij vrijheid ver te zoeken is. Terwijl het echt anders kan. Door dingen anders te bekijken, anders te doen … Waarom dat het bij sommigen wel lukt? Dat is geen kwestie van genen of geluk, maar van kennis en geïnspireerde actie …

Eens je de principes van ondernemen kent, kan je deze op alles toepassen. Die kennis geven we graag door!

Met welke vragen worstelden jouw voorgangers?

 • Cindy: “Is mijn idee haalbaar om er in hoofdberoep van te leven? Hoe weet ik of er vraag naar is? Hoe profileer ik me? Bij welke organisaties klop ik best aan voor ondernemerskennis?”
 • Marleen: “Ik heb geen financiële back-up en heb een grote missie. Hoe zet ik die in de wereld?”
 • Eric: “Ik ben 58 en de passie is weg uit mijn hoofdberoep. Ik haal energie uit mijn bijberoep. Ik zou hier meer mee willen doen, maar iedereen raadt me dit af …”
 • Christa: “Ik wil een praktijk op starten als masseuse. Hoe begin ik daaraan?”
 • Patrick: “Hoe de voordelen van bijberoep behouden als je steeds meer opdrachten krijgt?”
 • Merel: “Ik ben zelfstandig coach in bijberoep. Hoe geraak ik aan klanten?”
 • Inge: “Hoe zet je je passies en interesses om in een bedrijf? Ik weet nog niet wat ik precies wil …”
 • Pieter: “Wanneer weet je dat het tijd is om je hoofdberoep te verlaten en maak je van je bijberoep je hoofdberoep?”

Wie zijn wij?

De crisis in 2008 heeft zowel grote veranderingen in bedrijven als bij werknemers teweeg gebracht. De eerste signalen van burn-out dienden zich aan op de werkvloer en veel bedrijven begonnen met grote herstructureringen. Mensen begonnen meer en meer hun job in vraag te stellen en keken op naar mensen en bedrijven die zichzelf terug heruitvonden. Er ontstond een nood om bewuster naar werk te kijken, in al zijn facetten, als werknemers, freelancer of bedrijfsleider. Dit was de start van Passion for work. Sindsdien zijn we gestaag gegroeid tot een van de marktleiders in loopbaanbegeleiding. Maar tegelijkertijd heeft deze groei ons ook het ondernemersvak geleerd met vallen en opstaan. Je wint, je verliest, maar het verlangen naar vrijheid blijft groot.

Ondernemen is durven, is teleurstelling ervaren, is volhouden en doorzetten …
Daardoor ontdek je prachtige dingen, in jezelf, bij klanten, bij de mensen in je team, in de buitenwereld. Deuren gaan open die je nooit voor mogelijk had gehouden. Je ondervindt dat ondernemen een vak is, wat je kan leren. Daarom is het belangrijk dat je kennis opdoet bij andere ondernemers en daarvan leert.

Ondernemerschap kan hét vehicle zijn om je gewenste lifestyle te creëren!

Het ondernemerschap kan hét vehicle kan zijn om jezelf de gewenste lifestyle te gunnen … Wil je zelf bepalen waar en hoe je werkt en met wie? Dat kan, maar weet je niet hoe?

Wij kunnen je helpen:

 • als je wil weten wat je precies wil doen of welke rol best past bij jou als ondernemer en wat je best delegeert en wat niet
 • als je vaststelt dat je worstelt met één of meerdere stappen in je ontwikkeling als zelfstandige of ondernemer
 • als je ernaar verlangt om zelf gebeld te worden en een permanente klantenstroom wil hebben of als je te weinig klanten hebt en ‘klantmagnetisch’ wil worden

 

Dan kunnen we je helpen met loopbaancheques.

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” link_url=”url:https%3A%2F%2Ftravvant.be%2Fcontact%2F|title:contact||” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: