Realiseer je dromen en maak een dreamboard !

Om een beter beeld te krijgen van wat je wil naar de toekomst toe, werk ik vaak met een dreamboard of vision board. Gisteren kwam ik bij een loopbaanklant die nog altijd haar droombord in de keuken had staan. Of het nu gaat om doelen te bereiken, of het nu gaat om goede voornemens, je droomjob, iets wat je wil veranderen, … dan krijg je vaak als tip: VISUALISEER! Door je wensen en verlangens visueel te maken, gaat je onderbewuste werken en activeer je de wet van de aantrekking. Als je heel duidelijk weet wat je wil, gaat je onderbewuste daarnaar op zoek en is de kans groter dat je slaagt in je opzet of vindt wat je zoekt.

Wat wil je bereiken?

Vooraleer je start aan je dreamboard is het daarom belangrijk om te weten wat je wil bereiken. Je kan dit doen bijvoorbeeld aan de hand van het levenswiel. Haal diep adem, maak het even rustig en bekijk volgende vragen voor de verschillende domeinen (werk, financiën, relatie, gezondheid …) in je leven en schrijf op.

Als geld, angst en de mening of het oordeel van anderen er niet toe doen:

  • Wie zou ik dan willen ZIJN? Hoe zou ik me dan willen VOELEN?
  • Wat zou je dan willen DOEN?
  • Wat zou je dan willen HEBBEN?

Bekijk ook algemeen: Wat is die ene droom van jou, waarvan de realisatie je helemaal zou vervullen? Wat zou de grootste verandering brengen in je leven? Of, vervolledig volgende zin: “Als ik heel eerlijk ben met mezelf, geloof ik dat het mijn missie/mijn roeping is om ……”

Dreamboard maken?

Je kan je dreamboard digitaal maken maar aandacht en tijd geven aan het effectief fysiek maken, kan je proces nog versterken. Je geeft focus aan jouw dromen. Met je antwoorden in je achterhoofd, bekijk je tijdschriften, beelden en ga je scheuren, knippen, plakken, creatief bezig zijn me je droom. Belangrijk is dat bij het plakken van je droombeelden, dat je je eigen foto centraal in het midden plakt. De dromen mogen jou toestromen. Er is ook niet één manier om een dreamboard te maken. Sommigen houden van mooie recht uitgeknipte beelden, anderen gaan scheuren; misschien zie je nog een deel van je bord of misschien laat je alles overlappen. Voel wat voor jou werkt.

Hoe werkt het?

Dat wat je aandacht geeft, groeit … trek je aan. Het helpt om je dromen helder te denken, het is nog krachtiger om ze eveneens op te schrijven en je versterkt het proces nog meer door het visueel te maken. Door beelden koppel je onbewust ook positieve gevoelens aan wat je wil bereiken en zo vergroot je de kans op manifestatie. Zoek daarom ook beelden die tot je “spreken”. Door het visueel te maken, zal je ook merken dat je bij jezelf een overzicht krijgt en bij jezelf een rust brengt.

Opnieuw: dat wat je aandacht geeft, groeit en trek je aan. Geef daarom je dreamboard ook een plaats waar je het elke dag ziet hangen.

Deel ook je dromen. Al stuur je het maar naar één vriendin door of bespreek het met je loopbaancoach.

En jij?

Wil jij aan de slag met een dreamboard? Wil je meer tips of wil je concreet aan de slag? Wil jij helder krijgen wat je professioneel wil? We helpen je graag tijdens onze loopbaancoaching.

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: