Hoe Florence Nightingale werken in de zorg aantrekkelijk heeft gemaakt

2020 is uitgeroepen tot het Jaar van de Verpleegkunde omdat het dit jaar, 200 jaar geleden is dat Florence Nightingale werd geboren. Deze veelzijdige vrouw is bekend geworden als de grondlegger van de moderne verpleegkunde.

Ze maakte gebruik van al haar talenten om een positief verschil te maken: 

Met geduld, tact en organisatievermogen bracht ze tijdens de Krimoorlog orde in de hospitaalafdeling van de Selimiye-kazerne. Op die manier verbeterde de verzorging van gewonden opmerkelijk veel. 

De in wiskunde en statistiek zeer begaafde Nightingale ontwikkelde een diagram om relevante gegevens overzichtelijk te presenteren. Ze werd de uitvindster van het pooldiagram en introduceerde het gebruik van statistieken in de gezondheidszorg.

Ze schreef rapporten die tot belangrijke sociale hervormingen hebben geleid. Er zijn ontzettend veel brieven van haar bewaard gebleven maar ook vele rapporten, artikels en boeken. 

Ze was geestig, gevat en gedreven. Ze kende maar liefst 7 talen!

Haar opvatting dat gezondheid niet slechts de afwezigheid van ziekte is, maar de situatie waarin een mens al zijn of haar talenten kan ontplooien, heef de definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bepaald.

Waarom koos jij voor de zorg?

Als zorgprofessionals bezitten we allemaal meerdere talenten. Durf jij volmondig “ja” te zeggen tegen al jouw talenten en daarmee jouw unieke positieve verschil te maken?

Herinner je je nog waarom je ooit de keuze maakte om in de zorg te werken? Waarom ervaar je vandaag minder energie in je job? Ligt het aan de snel veranderende werkomgeving sinds COVID-19? Misschien loopt de samenwerking met andere zorgprofessionals moeizaam of is jouw work/life balans door onregelmatige werkuren verstoord?

Ongeacht de oorzaak, bij Passion For Work kunnen wij jou ondersteunen om hierop een antwoord en jouw eigen oplossingen te vinden. Samen gaan we o.a. op zoek naar jouw aanwezige en te ontwikkelen competenties. Hierdoor zal je sterker in je schoenen staan om “neen” te leren zeggen aan te leveren zorg die niet goed meer is voor jouw eigen gezondheid, ondanks jouw grote talent om voor anderen te zorgen.

Zeg vandaag nog met evenveel compassie “ja” tegen jezelf als tegen je patiënten! Vraag hier jouw VDAB-loopbaancheques aan en maak stap voor stap ruimte vrij voor vertrouwen.

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” link_url=”url:https%3A%2F%2Ftravvant.be%2Fcontact%2F|title:contact||” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: